Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Magin

Håller med om att SI-enheter känns lite malplacerade i fantasy som ju brukar vara medeltidsaktigt ...

På den gamla goda tiden var det väl rätt självklart att man använde typiska "kroppsmått" som hand, fot och steg när man skulle ange mått. Men så var ju inget standardiserat heller, så det kunde bli stora tvister om enheterna när folk träffades.

Det brukar ju vara lämpligt att köra med hemmajorda (och svävande) måttenheter i fantasy. För vägsträckor är exempelvis "dagsmarsch" ett bra mått.

Men ugglan, inte är det väl ovanligt att beskriva ögon? De flesta som ska beskriva utseenden brukar ta med ögon- och hårfärg. Och visst, är det något "iögonfallande" med dessa attribut så ska man kanske ta med dem. Nämner man ögonfärgen är det kanske för att det är något särskilt med den. (T ex en blåögd person i ett samhälle där alla har bruna ögon.) Håret brukar de flesta lägga märke till.

Men man ska kanske också se upp så att det inte blir parodi - det ser lite fånigt ut när man presenterar fyra personer på raken och den förste har hasselnötsbruna, den andre smaragdgröna, den tredje mörkbruna och den fjärde bärnstensfärgade ögon.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 20:54
Datum: 2001/04/15