Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Allmäna WoT-frågor *spoilers*

1) Den Ter'angrealen som Moraine och Lanfear hamnade i var bara ingången till någon annan värld. Den skiljer sig från Ter'angrealen i Tear på det sättet att Tears leder till Aelfinn och den i Rhuidan till det andra stället (minns inte vad det heter). I Aelfinn får man sinna svar gratis men i den andra måste man betala. Det var därför Mat blev hägnd. I vilket fall förstördes Lanfear och Moiraines väg tillbaks. Därför är Moiraine förmodligen fånge därinne än. I Maenethern finns det ett torn. Ghenjai tror jag det heter. Som leder inte till båda världarna. Thom kommer att rädda Moraine. (Egwene drömnde ju tillexempel att Thom skulle peta en blå sten ur elden.) Thom följer med Mat som är påväg mot Perrin. Och Perrin vet vart tornet ligger. Alltså kan vi nog förvänta oss räddningen kanske redan i nästa bok.

3)En Seanchan-damane. Jag tror Nynaeve pratar med henne. I ideas of importence.

4)Ojo, det finns allt med i WH.

6) Det kan jag hålla med om...

14) Och vad menar du med att Rand återuppväcker folk med Lanseld????
Han bör ju kunna få kropparna att leva igen som du sa... och själarna borde finnas där... det där... alltså... Där Egwene drömmer sig in i andras drömmar... typ...
När man bränner bort tillexempel Rahvin ur väven så försvinner effekten av alla dåd han gjort eftersom han inte existerade då.

16) hette det inte Gromler? Grolmer? hmm... bok 3: Rand skjuter med pilbåge på 5 "Grolmer" som måste träffa mitt i ögat. Hans polare var "Selene" ( alltså Lanfear) ogier-loial eller vad han heter och den där spåraren som luktar sig fram... de letade efter Valeres Horn som Fain hade snott....nån stenportal förde dem till vad jag har för mig var Seanchan och där mötte de dessa "Gromler" Exlain for me please.
Gromler och Gholamer är olika saker. En Groml är ett Seanchan djur. De har ingen som helst motsåndskraft mot kraften. En gholam därimot ser ut som en vanlig människa och kan tränga sig in genom dörrspringor. T. ex så dödade en Gholam Herid Fel. De är också oimottagliga mot allt utom Mats ammulett.


Namn: Emil
E-post: emil@emilh.cjb.net
Tid: 19:10
Datum: 2001/04/23