Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

To be continued

Emil satt nere i arkivet och jobbade i To be continued? Det hela började bli riktigt fänglande. Han såg på den välta bokhyllan och de mosade Pepsi-burkarna. Lord Nibelung tycktes aldrig lärasig att ta hand om sina burkar. Han drog förströt fram en chockladkak, slet av pappret och slängde det bakom axeln och började tugga på chokladen. Han kunde inte minnas att han varit särskilt förtjust i choklad förr. Ugglan kom in vandrande.
?Här sitter du,ser jag.? sade han blåste på naglarna.
?Ja, det gör jag.? svarade Emil. Ugglan vandrade fram till honom.
?Får jag se?? sade han och böjde sig fram och började läsa.
?Så här kan du ju inte göra!? utbrast han, ?det är ju långt kvar till dess!?
?Jo, det kan jag.?
?Nej, det kan du inte.?
?Kan jag inte?? sade Emil och viftade hotfullt med sin stav. Han hade ägnat all sin tid åt att studera magi det sista. Han hade till och med lyckats med att modifiera tiden så han lyckats få något års träning.
?Nej, det kan du inte!? sade Ugglan och viftade hotfullt med pekfingret. En stråle av av grön eld sköt ut ur hans finger. Emil blockerade den utan större problem och svarade med en blixt lika tjock som hans arm. Det är fantasin som sätter gränserna, tänkte han.

Lord Nibelung gick förstrött förbi utanför arkivet. Han var så upptagen med att läsa på en pepsi-burk att han inte märkte de underligga ljus som flimmrade därinne förens Lady Beth och Lady Pejgan kom springande. De slog upp dörrarna. Innanför utspelade sig en fasanfull scen.
Emil och Ugglan var djupt inbegripna i en duellsom skulle fått Arnold Schwarzenegger att springa och gömma sig under sängen. Emil omvärvdes avgrönt ljus som genast försvann för att försvann samtidigt som en stråle av blått cirklade ut i for av en kon mot Ugglan. Ugglan kastade sig åt sidan. Han började se lite trött ut. Men det gjorde å andra sidan Emil med. Nibelung bestämde sig för att ingripa och förberedde sig långsammt samtidigt somhankände hur Lady Pejgan också gjorde det. Just när han skulle slå till sköt en ståle av vad som såg ut som brinnande is blandat med frusen eld ut ur bådas händer. De möttes med ett dån på mitten. Både Emil och Ugglan slungades till var sin sida av rummet. Emil in i en hög av chokladpapper och Ugglan in i enhög av Pepsiburkar.


Namn: Emil
E-post:
Tid: 15:14
Datum: 2001/05/02