Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Expriment. TV-serier.

En av de bästa TV-serier jag vet är "Våra värsta år". Tyvärr var det ett tag sedan jag hade tillgång till en kanal som körde denna serie. Till skillnad från i princip alla andra amerikanska komediserier så är ju denna faktiskt rolig. Eller rättare sagt, den blev rolig när de släppte hämningarna på allvar och gjorde satir av det. Dessöfrinnan var det väl mest en serie i mängden.


Åter till fantasy/SF. Vilken Star Trek-serie har hittills varit bäst? Jag gillade TOS på grund av Spocks helt oförlikneliga utstrålning, samt en och annan vass politisk satir. Uhura var också ett trevligt inslag.

TNG är kanske favoriten ändå, med Picard och Data. Och det var ju här som borgerna uppträdde första gången.

DS9 ... har jag knappt sett, men jag retade mig på de där knasiga ferengierna. Det bästa var det där maskhålet de hade vid stationen.

Voyager ... har den klart vackraste inledningen, både musikaliskt och bildmässigt. Det är kul med en kvinnlig befälhavare för en gångs skull (och en trovärdig sådan). Det är nästan pinsamt att behöva erkänna att serien lyfte sedan man plockat in Seven - det var ju inte lite uppenbart i början att hon var där för vissa framträdande fysiska egenskaper, ährm. (Ständigt i bild) Men hon är rolig ändå. Nu har de börjat hitta på en del intressanta aliens också, men är inte de där senaste monstren lite väl lika de i "Predator"? En del avsnitt har varit lite svaga, tycker jag. Och B'Elanna borde visa lite mer klingontakter. Doktorn är kul.

Over and out from a trekkie


Namn: Christina
E-post:
Tid: 09:19
Datum: 2001/05/15