Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Harry Potter

Jag tog inte illa upp av att du använde uttrycket, jag är emot uttrycket i sig. Precis som jag är emot att säga att en viss musik är "nybörjarmusik" eller "avanverad/svår musik".

Ja, britney är lätt att lyssna på och tralla med i, men det betyder inte att alla mer "avancerade" människor ska klassa den som dagispop (motsvarande uttryck enligt mig)

Allt som har med upplevelser att göra är relativa och beroende på betraktaren. Jag tycker tex att de flesta böcker är lätta att läsa, det beror bara på hur mycket man vill förstå. Man kan läsa narnia (tex) och bara se en enkel historia utan krångel, men man kan även sitta timme ut och timme in och hitta paralleller, undertoner etc.

På samma sätt kan man läsa tolkien från pärm till pärm utan att tänka, men ... ja..


Att beteckna nått som passande för nybörjare antyder på något sätt att mer "avancerade" läsare/lyssnare bör satsa på mer "avancerad" musik/litteratur. Och det är det jag tycker illa om.

Tänk om jag skulle säga att fotboll är en passande "nybörjarsport" medan dressyr är en "avancerad" sport? Tror du inte jag skulle få en hel hög fotbollsanhängare på mig då? Trots allt är det enklare att lära sig spela fotboll hyggligt.. men betyder det att man inte kan tycka det är kul även om man hållt på med sport i 20 år?


Namn: pejgan
E-post:
Tid: 13:13
Datum: 2001/05/17