Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Shannara

Jag är också inne på ugglans resonemang. Men (om du ursäktar) så var det lite luddigt.

Böckerna ÄR bra och SKALL läsas enligt följande:

1.Shannaras Svärd
2.Shannaras Alvstenar
3.Shannaras Önskesång

4.Shannaras Ättlingar
5.Shannaras Druid
6.Shannaras Alvdrottning
7.Shannaras Talismaner

8.Shannaras Första Kung

Detta är den ordning som författaren skrev dom i, och också den ordning som lämpar sig bäst för att få ut mesta möjliga spänning. Själv har jag tyvärr läst alla i den ordning de gavs ut på svenska. De som först gavs ut på svenska var enligt min lista bok 4-7. Sedan släpptes bok 1-3, och då ville förlaget få det till att det var meningen att de skulle läsas efter bok 4-7. att det var så det var tänkt. som en slags "back in time"."så här började det". Men det är helt felaktigt. Men sedan har vi bok 8. Den är faktiskt skriven sist, och är därmed alltså tänkt att läsas sist. Den handlar om tiden före alla andra böcker. Den är också skriven på ett sådant sätt att den passar att läsas i efterhand. Hoppas att jag inte har krånglat till det allt för mycket :)
Men om jag ska ta och göra ännu en utsvävning så vill jag klargöra att den kronologiska ordningen(i serien, inte utgivningsmässigt) är:
8
1
2
3
4
5
6
7

Så det går ju att läsa bok 8 först om man ändå skulle vilja det. Läs dom dock inte som förlaget släppte dom, för då får ni först serien på fyra böcker, sedan en trilogi om tiden före det, och sedan ytterligare en bok om tiden före det.
Om någon undrar över något så är jag mer än gärna villig att svara


Namn: Fredrik
E-post: doa675q@tninet.se
Tid: 13:21
Datum: 2000/03/05