Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Harry Potter

Jag vet att vi aldrig kommer komma överens om det här, men jag kan inte bara släppa det.

Att man kan förstå "allt" i en bok är nog att ta i, vare sig det är Tolkien eller Eddings eller Astrid Lindgren man läser. Inte nog med det, det är ganska övermodigt.

Ja, den övergripande handlingen kanske är enklare. Eller så kanske det helt enkelt är språket som är enklare? Jag påstår envist att Narnia-böckerna har en svårare handling än WOT. Ja, jag TYCKER det. WOT har däremot ett ganska krångligt språk emellanåt, det kan inte en "barnbok" ha, för då läser ingen. Däremot verkar det vara nån sorts outtalad regel att "vuxenfantasy" måste vara uppstyltad och med konstiga ord och namn... MEN det gör det inte bättre, och det gör det inte mer lämpligt för en "avancerad".

Jag har läst massor med fantasy, men uppskattad fortfarande det andra anser vara nybörjarfantasy mer, för då kan man gå på djupet utan att irriteras av fåniga intriger som "komplicerar" handlingen.

Nej, jag anser inte att Harry Potter eller Eddings är mer lämpad för nybörjare, däremot kanske som en introduktion till fantasy, oavsett hur van man är vid att läsa annat, just eftersom de är mer raka, inte så tillkrånglade. Folk som läst mycket fantasy, och mest då personer i en viss åldersgrupp, tenderar att vilja "gå vidare", för att urskilja sig från "nybörjare". Och det tycker jag är synd! Det skrämmer nya läsare från att läsa vissa typer av böcker eftersom man inte vill betecknas som "nybörjare" eller "fjortis".

Och ang. Word och VB.... Word är mycket enkelt att använda, MEN det finns massor med funktioner som man kan lära sig. Alltså, det passar både nybörjare och såna som jobbat i 20 år med det. Visual Basic är ett fruktansvärt enkelt program... DÄREMOT kanske det inte är enkelt att programmera, men programmet i sig är inte mer komplicerat än Word.


Det är som fotboll och dressyr, det är lättare att lära sig hantera en boll än en häst, men själva sporten är lika svår, det är lätt att bara sparka boll, och kan man rida så är det inte så svårt att utföra enkel dressyr, men man kan hålla på i årtionden och finslipa både trix med bollar och samspelet med häster. Men jag har aldrig hört någon klassa fotboll som en nybörjarsport för det!



Beth, du och jag gumman..du och jag ;-)


Namn: pejgan
E-post:
Tid: 09:26
Datum: 2001/05/21