Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Fantasymat

Okej, i kölvattnet av det oändliga antal matlagningsprogram som numera förpestar alla TV-kanaler och allt annat, kommer här ytterligare ett.

Det är dags att laga FANTASYMAT! Hit med alla recept, nu börjar vi ...

Eller snarare, vad är fantasymat? I "The Tough Guide to Fantasyland" nämns stuvningar som det obligatoriska fantasykäket, har jag hört. (Har inte läst denna bok, bara en massa citat ur den.)

Lite medeltida ska det ju vara. På medeltiden åt man säkert mycket stuvningar och "allt-i-ett-grytor". Åt man ingenting mer? Hur lagar man mat i Fantasyland, förresten? Det är inte så lätt att vara kulinarisk trollkarl om man bara har en gryta över elden, men det är ont om järnspisar. (Sedan kan ju Gandalf&Co i och för sig bistå med perfekt reglerade gaslågor, men konstigt nog brukar dessa magiker sällan använda sina talanger för att underlätta en syssla som man annars är upptagen av flera gånger om dagen. Ju primtivare kokmöjligheter, desto längre tid tar det, som bekant.)

Är det okej att fantasyhjältar äter jordgubbar och potatis? Är det i så fall också okej att de äter majs och choklad? Frodo och hans vänner tycks ju klara livhanken på Digestives, eller vad består "lembas" egentligen av? Om ni skriver en fantasyhistoria själva, vad vill ni då att hjältarna ska äta?

Alltså, läckra fantasymatsrecept efterlyses härmed.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 21:00
Datum: 2001/06/02