Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Monsterpaddan 5

Sommaren är här! Det är Monsterpaddan också. Följ med Brutus på hisnande äventyr som får dig att fullständigt tappa andan (nåja, nästan).

Personer som har råkat hamna med:

Brutus: En stor paddhjälte. Älskad av spädbarn i alla åldrar.

Paddus: En paddliknande filur. Även känd som "Den vita paddan".

Nibelung: En onskefull pepsidrickande trollkarl.

Ugglan: En vis( nåja, nu skall vi inte överdriva)(jag skojade bara!) som hela tiden skrattar åt ett gåtfullt skämt om en älg av gurka.

Beth: En av det gåtfulla folket bethar.

lord Nevyn: En vis alv, klädd i tofflor och morgonrock.

Rubert: En manlig sjöjungfru.

Salamander: En salamander från Tahiti.

Flamnag: En brun drake.

Emil: en grabb från Lönneberga.

Christina: Miss Turkiet (Nåja, egentligen missade hon bara planet till Turkiet och hamnade i Moskva).

Stig-Britt Andersson-Luis: Forumets sop-
kvast.


Detta har hänt: När paddan Brutus under andra världskriget råkar dricka av en svartrysses blod växer han till den abnorma storleken TVÅ METER.
Efter det sticker han till pingisbollvärldens mest stinkande stad Moskva för att köpa nya brallor. Efter några missöden möter han sin försvunna men återfunna bror Paddus, som leder honom till Moskvas undre värld, Forumet. På forumet möter han en hel del skojiga typer. När vi senast lämnade Brutus hade han upptäckt att han egentligen var en förtrollad prins. Någon på Forumet har en gång i tiden låst in honom i en paddas skepnad.


Brutus var trött. Klockan visade nu 04: 17, och ännu visade Nibelung inga tecken på att sluta dricka pepsi. De andra hade för länge sedan druckit sig otörstiga, så de satt nu alla artigt i en cirkel i väntan på att Nibelung skulle sluta dricka.
Nibelungs flaska var nästan slut. Forumet höll andan. Nibelung slickade sig om munnen och glodde in i flaskan. Forumet höll andan. Nibelung böjde sig ner och lyfte upp en ny pepsiburk som han korkade upp. Forumet släppte besviket ut luften.
Men allting avbröts plötsligt av en jädra smäll. Flamnag höjde på ena ögonlocket och gäspade.
I Forumets vägg fanns ett hål som inte hade funnits där förut. Genom hålet svävade en mörk skugga in. Skrik hördes.
"Jag är Klas", dundrade skuggan,"ondskans herre. Jag har kommit för att förgöra er!"
"No ei koskaan!" Vrålade Brutus på ett främmande språk som han förstod att var hans eget. Sedan började Brutus förändras. Han blev kortare och smalare. På hans huvud växte en svart hårkalufs fram. Han insåg häpet att han var sig själv igen.
Uppe i luften ovanför ondskans herre Klas började ett ljus lysa. Ljuset föll på Nibelung. Nibelungs svarta kåpa blev vit. Han drack snabbt upp sin pepsi och reste sig sedan.
" Det var jag som låste in dig i din paddgestalt år 2002."(Som alla vet lever trollkarlar baklänges i tiden. Se "Arthursagan".)
"V-vem är du?" stammade Brutus.
Nibelung log sorgset.
"Vissa kallar mig Sebaot, andra Allah. Men kalla mig bara Nibelung. Du undrar kanske varför jag förvandlade dig till padda? Nåja, du hade helt enkelt blivit för syndig..."
Deras samtal avbröts av att ondskans herre försökte tala om för dem att han fortfarande var kvar. Han dök mot dem. De dök åt sidan.
Brutus kände hur något vaknade inom honom. Hans ögon gulnade. Han blev hårig. Åh, nej, tänkte han. Skall jag förvandlas till en jättelik hund nu? Sedan kom han på att det var fullmåne.
Varulven kastade sig mot Klas. Skuggan dök skickligt undan.
Brutus ylade. Skuggans herre dök mot honom och rev upp ett sår i sidan. Brutus flög tjugo meter upp i luften och landade med en smäll i takkronan. Det knakade i takkronan. Om en stund skulle den falla, och Brutus skulle vara död. Han kände hur varulvskraften började avta.
"Hjälp mig," kved han.
Ett vitt sken syntes i ögonvrån. Nibelung.
Sedan kom Brutus ihåg sitt namn. Remik. Takkronan föll.


Fortsättning nästa vecka.


Namn: Remik V@rulven
E-post: rubert@altavista.com
Tid: 08:33
Datum: 2001/06/04