Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vadå hata?

En anledning till att det hackas lite på Jordan här är att det är en motreaktion, vilket nämnts nedan. Ett tag var han nämligen så glorifierad och geniförklarad att det blev töntigt, särskilt när argumenten var på nivån: jordan rules! Så e de bara!



Men, alltså - sett ur en mer nykter synvinkel. Jordan ÄR bra. Han skriver lättläst, flytande, han har massor md spännande uppslag och jag gillar idén med att kvinnorna får så framträdande roller. Han är en av de allra bästa fantasyförfattarna jag vet.

MEN det stör mig lite att historien blivit så utdragen och jag är rätt säker på att den kunnat avslutas långt tidigare om det bara inte varit ett så lönsamt koncept. Inget fel i att tjäna pengar, men litterärt sett blir det inte lika kul längre. Jag har klämt mig igenom fem svenska volymer och jag började mot slutet störas av att det blev så mycket upprepningar av exempelvis vissa karaktärsdrag... Jag tappade helt enkelt suget att fortsätta, just för att jag visste att jag hade ett läsmaraton framför mig. Jag ska återuppta läsningen när jag vet att det finns ett slut. Jag hade nog föredragit att han gjort flera olika serier i Randland, istället för en enda jäääättelång ...


Namn: Christina
E-post:
Tid: 22:05
Datum: 2001/06/17