Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Jordan bra/dåliga sidor

Som sagt.. smaken är som baken, här är min lista:

Nackdelar: Dåliga intrigen, rörig handling, för lite "runt om" information, världen känns inte djup (ja, jag har hört att man SKA läsa guiden men tycker inte man ska behöva göra det)
Framställer kvinnor mycket MYCKET stereotypa. Överdrivna actionscener...

På tal om :"Skapar så mycket och kan ändå hantera det på ett sammanhängande sätt.", så är det precis det jag tycker att han INTE kan..


Fördelar: Vet inte riktigt vad det är , men jag antar att det Alix försökte beskriva med "mer"-känsla hör hemma här.. Jag ser bara fler och fler nackdelar och fel i hans böcker men läser dem ändå, och tycker faktiskt om dem så länge jag inte sitter och försöker tänka tillbaka på dem, varför? Gillar en hel den av karaktärerna, många av dem är mycket bra gjorda men konstigt nog tycker jag ofta att det är de onda som gjorts mest intressanta och mångfascetterade. När han väl skriver bra stycker så är de BRA. (och de mindre bra är oftast inte urdåliga utan bara lite långtråkiga eller trista)


I det stora hela, ungefär allt det som du tyckte var bra är det som jag tycker är dåligt, och tvärt om. Jag saknar mer miljöbeskrivningar, jag vill känna att jag skulle kunna blunda och se saker framför mig, det tycker jag inte jag kan.. (ser bara Nynaeves jäkla föätor...)
Men jag älskar älskar ÄLSKAR hans magi och hans beskrivning av Aes Sedaiernas "samhälle".


Avskyr dock Rand och Mat och mes-Perrin =)


Namn: pejgan
E-post:
Tid: 08:53
Datum: 2001/06/20