Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Jordan bra/dåliga sidor

Alix: Nej jag tror du missförstog mig. Jag menade att man till större delen borde hålla sig till huvudpersonerna i boken. Man ska självklart få veta vad som händer lite runt omkring också men inte för mycket. Allt blir rörigt och man hänger inte med ordentligt. Det blir som nyheterna på tv lite om kriget där och lite om jordbävningen där borta och lite om svälten där och lite om förtrycket där och sedan ett litet inslag om sveriges kungahus... Vem tycker att det är en bra teknik att skriva böcker på?

Det känns lite som att jag säger emot mig själv nu eftersom jag läser Tad Williams Otherland och gillar den. Den är utspridd men parterna har aldrig träffat varandra och man blir så nyfiken på hur det hela hänger ihop att man bara vill fortsätta. Det tycker jag är troligt att både läsa om och titta på (exempel på film som är konstruerad på samma sätt är "Shortcuts" där flera personers liv och händelser knyts samman vid olika tillfällen).
Jordan däremot har en förmåga att skriva ett kapitel om en person som egentligen har ganska lite med det hela att göra. Tex Fain med vitrockarna... Det hade varit mer spännande om man inte hade haft en aning om vad som hänt. Samma med en viss förlorad som besökte den svarte.
Varför vill han berätta det för... jag ville inte veta hur det var där innan Sista striden juh.

PS.Jag ber om ursäkt för mitt anignen arga inlägg. Jag är lite trött idag pga förseningar mot sängen i går kväll och en kraftig försovning nu morgonen. DS.


Namn: Disa ****Liten liten spoiler****
E-post: Disa@Lejon.net
Tid: 10:52
Datum: 2001/06/25