Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad gör en bok?

Jag tycker att språket är det viktigaste, man kan ha en bok med lite taskig handling/karaktärer medans boken ändå är helt suverän pga att just språket är så himla bra. En väldigt bra handling kan man inte få om språket är uselt. Man kan nog få till en bra ideé till en handling med ett dåligt språk men då känns det som att det där lilla extra saknas.
Miljöbeskrivningar tycker jag är ett måste för att kunna leva sig in i berättelsen och är det gjort med ett dåligt språk så ja är det inte så bra.
Karaktärerna behöver däremot inte bli sämre pga av ett dåligt språk men det kan bli bättre med ett bra språk. Om nu språket är bra men karaktärerna lite bleka så förkorar texten lite av spänningen och det drar ju ner lite av helhetsintrycket.
Man kan ibland önska att det funnits lite mer av en viss person eller lite mer miljöbeskrivning eller lite bättre dialog osv MEN boken var ju ändå bra! (det är väl ungefär så jag tycker om Jordan. Jag saknar lite av varje och mer ordning på allt och alla men jag tycker fortfarande om serien och jag kommer att köpa nästa bok.)

Regel nr 1:Det finns alltid undantag!
Det finns böcker som vissa kanske tycker är skrivna på ett uselt språk medans andra tycker att det är charmigt och roligt... =)


Namn: Disa
E-post: Disa@Lejon.net
Tid: 12:20
Datum: 2001/06/25