Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Tid

Jag tycker inte man kan tidsbestämma hela genren fantasy bara sådär. I Imperiets dotter finns det inte mycket som påminner om den svenska medeltiden t.ex. och medeltiden var ju inte likadan över hela världen eller? Svensk medeltid var väl inte likadan som säg Fransk eller italiensk medeltid?
Det enda medeltida över "allmänt uppfattad" fantasy är väl hur de arbetande människorna klädde sig, miljön (naturen) och vilka sorters verktyg de har samt viss handel. Ok det är ganska mycket men det finns ju oändligt många andra saker i fantasyn som absolut inte hör hemma i medeltiden. Magi bl.a och andra saker som jag inte kommer på nu men vet att de finns...

En sak jag ville tillägga i detta med tid är att i WOT har det faktiskt skett lite "nytänkande". De har uppfunnit kikaren bla och sedan var det någon sorts katapult(vad de nu skulle med den till om de har Aes Sedaier och Ashaman) om jag nu inte minns helt fel. Och sen får vi ju inte glömma Rands skolor där allt uppfanns. Men skolor är väl lite medeltid...?


Namn: Disa
E-post: Disa@lejon.net
Tid: 15:09
Datum: 2001/07/02