Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Semester

Expedition "Ugglan flyger söderut" har blivit avbruten. Beskedet att en medlem i expeditionen (jag nämner inga namn, men det var inte jag) inte orkade mycket längre kom tidigt igår eftermiddag.
Från Tranås fortsatte färden istället tillbaka norrut mot Motala för att först stanna där och sedan en gång till någon annanstans innan sista ettapen till Eskilstuna.

I en nedförsbacke sade det tyvärr "POFF!". Bakslangen exploderade helt plötsligt och det visade sig även att däcket gått sönder. Det innebar en aningen snabbare hemfärd med bil (efter att ha suttit på en sten och väntat i regnet i tre timmar). Nu är allihop hemma på nytt och OBS! har fått ge mig helt nya slangar och däck eftersom det tydligen varit helt fel kvalitet på de som satt i när vi köpte cykeln förra veckan.

Något nytt cykeläventyr den här sommaren lär det inte bli eftersom jag måste göra klart mina läxor nu innan skolan börjar (läsa Sofies värld och skriva 10-15 datorskrivna sidor om den). Om två år däremot blir det säkert cykla av då jag gått klart IB och inte kan få fler läxor (nästa år var det något med David Copperfield). Då blir det dessutom en längre färd runt större delen av Sverige.

Efter att ha fått all erfarenhet av den här cyklingen så kommer nästa att bi mycket bättre planerad. Till exempel så är det, otroligt nog, vinden som bestämmer hur mycket man kan cykla per dag. Om det är full motvind och man har en tungt packad cykel kommer man inte upp över 10 km/h. I medvind kan man däremot köra i uppåt 30 km/h på jämn mark (18 i uppförrsbackar). Man bör heller inte att köra fortare än 50 km/h i nedförsbackar med tung packning eftersom det börjar vingla då...

Det var inget fel på Linköping, bara campingplatsen.
"Har ni camping-kort? Nähe, men det måste ni ha. Det blir 60 kronor för ett tillfälligt kort, plus 150 kronor för campingen."
Dessutom så fick man ett rätt mysko kort med "Ordningsföreskrifter" när man checkade in. Ungefär så här kunde det se ut:

"Vid ankomst till campingplatsen skall anmälan göras hos före ståndaren [...]"
- Inte hos efter pistillen?

"Respekter andras önskan om att få vara fred."
- Fred Flinta, eller vem då?

"Egna anordningar vid tält eller husvagn, t.ex. flaggstång, inhängnad och skyddsvallar kring tälten är icke tillåten."
- Skyddsvallar? Inte ens millitärer använder skyddsvallar! "Egna anordningar [...] är icke tillåten"? Får man för den delen ha allt det där kring husvagnen eftersom det inte står att man inte får det längst ned? Det borde väl vara så man tolkar det?

"camping platsen"
- Stod det på ett ställe. Snygg särskrivning av före ståndaren...

"[...]fotboll endast på särkilt anordnad plan"
- "Särkilt?", är det det nya skottska modet?

"Vid avresa städa upp ordentligt före avfärden. Då blir Du välkommen tillbaka."
- Tack så mycket, men nej tack.

Betalar man 210 kr så kan de väl i alla fall stava rätt?


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 21:27
Datum: 2001/07/13