Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Nån läst Katharine Kell?

För det första är den bra mycket mer realistisk och naturtrogen än de flesta fantasyböcker och man har lätt att jämnföra med de kelstiska sederna. Vad jag menar detta är att man kan känna igen det från histioren. (De gamla skotska klanerna är ett bra exempel)
Vissa geografiska punnkter kan också utskiljas.

Något annat bra är att hon sällan överdriver och karaktärerna är inte odödliga. Nevyn höll visserligen ut i en fyrahundra år men ändå... han trillade av pinnen till slut.

Själv är jag facinerad av hennes intriger. Mycket trovärdiga och realistiska.
Och det tar tid att lösa dem, till skillnad från vilken annan bok som helst då hjälten bara skulle kapa huvudet på boven med en gång för att han fann intrigmakaren irriterande.

Och till slut kommer hennes fantasiska skrivartalang då hon kan beskriva öppna fält i detlaj, få en att förstå underförstådda saker med ett par få ord. Och det är inte många författare som ofta kan beskriva borgar särsklit bra och realistiska utan tar alltid något stort och pompigt såsom ett helt palats ute i skogen. Kerr däremot har inga som helst problem att beskriva en lantlord och hans fattigdom. Han kanske har tolv män som garnison, inga murar utan bara ett dika runt eller en jordvall osv.
Återigen väldigt realiskt att varje lord inte är rik som ett troll...

Nu orkar jag inte skriva mer och ni orkar nog inte läsa mer heller... =)

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 19:12
Datum: 2001/08/01