Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Fantasy - En kommunikation mellan generationerna?

Om vi säger så här: jag var omkring tolv när jag satte igång med min bok. Det tog närmare tio år innan jag riktigt fattade vart jag ville komma med detta projekt.

Jag har sett enormt bra texter skrivna av fjortonåringar, men då handlar det oftast om rätt korta texter.

Många verkar tro att författande är en syssla som inte kräver andra kunskaper än att man kan stava någorlunda, medan ingen tvivlar på att det krävs lång övning och möjligen utbildning om man ska vara exempelvis professionell dansare eller porträttmålare. Även om många - rättare sagt de flesta - författare har klarat sig utan att gå någon författarutbildning, så är det fortfarande så att man behöver en enorm massa övning. Som Karl-Johan säger, det handlar inte alls så mycket om talang utan om hårt arbete och dessutom erfarenhet. Inte bara av livet, utan av att sitta och jobba hårt och veta att man kan nå ett resultat även om projektet från början verkar omöjligt.

Det handlar kanske också - om man ska vara lite romantisk - om att hitta den där personliga rösten inom sig också, och det krävs kanske att man uppnått en viss ålder innan man gjort det. Även om det som sagt finns fantastiska undantag.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 12:43
Datum: 2001/08/08