Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

US2 - Kapitel 20!

För att inte förvirra någon som missat detta med "ugglespecial", t.ex räven, så ska jag först förklara lite snabbt.
Det utlovade kommer i nästa inlägg.

Bakgrund: För ett bra tag sedan började vi på forumet skriva på något som kallades "to be continued". Det är en staffetskrivning i fantasymiljö som utspelar sig i vår egen lilla värld.
Personerna i berättelsen träffade efter ett tag på oss själva. Dessa "vi" är som våra personer här på forumet. Alla som finns "här" finns således "där". De bor i mitten av "nätet", ett virrvarr av vägar som kallas "trådar" och som fungerar som Jordans "vägar".
Där bor alltså Phorumets råd (som vi kallas) i en stor borg och kan inte komma ut till den andra världen (även om vi självklart är hemma som vanligt) eftersom en stor odödlig varelse som kallas för "den svarta hinden" vaktar borgen. Nåväl, läs mer om det i "to be continued"...

Jag insjuknade i våras i feber och började skriva på något som skulle vara lite som 2B (to be..) men lite annorlunda. Det var så min ugglespecial "Jag vet vad du gjorde förra mötet" kom till. Det är en liten thriller, eller vad man ska säga. Med ungefär samma handling som filmen med nästan samma namn.
Självklart utspelas det hela på Phorumets råd, och kanske är det till och med någon som dör där? Det är alltså lite som Simpsons hallowen-special som inte har något med något annat att göra. Detta var alltså inte en stafettskrivning, vilket nr 2 helelr inte är.

Hur som helst så började jag ganska nyligen att skriva på något som kallas "ugglespecial nr 2" med en helt annan handling, men med samma huvudpersoner.
Man behöver inte alls läsa 2b för att läsa någon av de andra. Eller ettan för att förstå tvåan, men man förstår situationen bättre om man läser 2b först.

Handlingen i ugglespecial nr 2: Known but to God, en galen uppfinnare, råkar skicka in alla i supernintendo-spelet Zelda; a link to the past.
Dessutom så tar Phorumets deltagare alla personers roller utan att veta om det. De vet altså inte att de ska ta sig därifrån, än mindre hur de ska göra det.
Ugglan (Link) vaknar upp en ovädersnatt genom att prinsesan Eowyn (Zelda) ber honom rädda honom ur palatsets källarhålor. Ni som spelat Zelda vet resten av handlingen...
Tyvärr så är lord Uggla ingen riktig Link och tänker inte riktigt som denne, vilket leder till komplikationer...


Namn: ugglan
E-post:
Tid: 19:19
Datum: 2001/08/08