Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Ack denna oromantiska verklighet

Jag bor på landet i ett litet vitt hus i sekelskiftesstil - inte färdigrenoverat ännu - och jag har egen brunn, egen brygga, odlar grönsaker i trädgården, och är allmänt ekologisk. Men jag har såklart Internetuppkoppling också och andra modärnitäter. Att kånka vatten från brunnen och sköta all uppvärmning på en vedspis - nja. Inte så kul i längden. jag har med tiden kommit fram till att utan elektricitet har man svårt att leva ett riktigt bekvämt liv ... Drömmen skulle vara ett eget litet vindkraftverk. Det skulle vara bra.

jag tror inte att det där mysiga livet som vi pratar om, hela tiden handlar om att sträva bakåt till någon slags primitiv medeltid. Snarare att plocka ut det man vill ha från det förgångna och utnyttja den kunskap man har idag.

Jörgen uttryckte det hela mycket vackert.

Häromåret hade jag en fantastisk upplevelse när jag satt i bilen och väntade på lysekilsfärjan. Det var en tidig höstmorgon, vattnet i Gullmarsfjorden var spegelblankt, och det var det där fenomenet som kallas tjocka. Tät dimma, men bara över vattnet, alltså. När den gula bilfärjan gled ut ur dimman blev den belyst av morgonsolen och lyste nästan som guld. Jag önskade verkligen att jag haft en kamera då! Ett lysande guldskepp mitt i dimman - och ändå var det bara en av Vägverkets bilfärjor...

Fortsätt gärna att berätta om "fantastiska upplevelser" direkt från verkligheten.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 13:14
Datum: 2001/08/17