Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Besviken

Hej!

Här är jag igen, och nu har jag tänkt klaga lite grann. På ett snällt sätt.
För det första så är det mycket fegt att klanka ner på någon bara för att denne någon inte gillar Tolkien, och istället gillar Eddings. Vilken smak man har beror inte på hur gammal man är, utan på vad man har för värderingar. Min farsa läste Tolkien när han var ungefär 10 år, han tyckte den var jättebra. Jag läste den förra året, då jag var tretton, och jag tyckte den var jättedålig. Jag känner de som är kring tjugo och över som tycker böckerna är jättebra, och även att de är dåliga. Likaså med Eddings. Alla tycker inte att han är kass bara för att de läst lite fler fantasy-böcker.
Anledningen till att det finns olika sorters fantasy måste väl ändå vara för att olika personer tycker om olika sorters berättelser. Man kanske tycker om att läsa Tolkiens noggranna beskrivningar och enligt mig sega berättelser, eller så tycker man om Eddings medryckande och roliga berättelser, och enligt mig lite för ?hm?.löjliga. Missuppfatta mig inte, alla Eddings-älskare, jag tycker att hans böcker är roliga att läsa och håller på att läsa om dem för tillfället, men de innehåller lite för många ?världens bästa?, ?världens starkaste? osv. men de har lyckliga slut, vilket jag gillar! Förresten så är de bättre på engelska, på svenska blir de för barnsliga.
Om någon nu så mycket som vågar antyda att jag är någon liten fjortis som ska hålla käften så kommer jag att bli mycket förbannad! Jag tycker om många olika böcker, så innan ni känner mig (eller någon annan), och vet vilka böcker jag eller någon annan har läst, så ska ni inte klanka ned på min eller någon annans boksmak! Men ni får gärna diskutera med mig. UTAN att se ned på mig. (Ni är inte alla som har skrivit inlägg ang det här ämnet, utan bara vissa personer)

Tack och hej,

//Becky


Namn: Becky (igen)
E-post: birgitl@algonet.se
Tid: 20:56
Datum: 2000/05/13