Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Inte fantasy - varför inte?

Jag läser andra böcker än fantasy, fantasyböckerna utgör ungefär 10% av min boksamling, som ständigt växer. Hm... köper över hundra böcker om året men jag hinner bara läsa cirka sextio böcker om året, så högen med oläsna böcker växer och kommer säkert att krossa mig tillslut.

Nej nu kom jag av mig lite...

Frågan var vad som gör annan litteratur mindre läsvärd. Jag får nog svara att jag tycker inte den är det. Jag håller mig till fantasy-, deckare- och skräckböcker och det kvittar i vilken genre boken jag läser i för tillfället. Varje bok jag öppnar tar mig väck från den trista vardagen till ett mera spännande ställe. Fantasyböckerna tar mig dock allra längst bort från vardagen. Men de böcker som fångar mig mest är böckerna skrivna av Stephen King, hans böcker får min hjärna att börja arbeta och skapa visionerna som han beskriver.

Öh... hade nog inget mera att säga där. Började smått försvinna in i min egen värld :O)

Just det berätta om en tråkig bok jag läst. Har inte läst så många tråkiga, håller mig borta från dem, och har klarat det bra.

Det finns dock en tråkig bok jag läst och det är American Psycho. Jag såg filmen och tyckte att den var rätt så bra. Då ville jag läsa boken, jag vet ju att boken alltid är bättre än filmen :O)

Men usch så fel jag hade, så tråkigt som jag hade när jag läste denna bok vet jag inte när jag hade senast. Då är det roligare att sitta i tandläkarens vänterum och vänta på att det blir ens tur. Jag förstår inte alla som tycker att denna bok är bra. Sida ner och sida upp med märken på vatten, mat, elektronik, kläder och jag vet inte allt. Det här kommer nog att låta fel hur jag än skriver det, men tillslut snabbläste jag igenom boken och stannade upp när det blev intressant, det vill säga våldsbeskrivningarna. Missförstå mig inte, jag är ingen galning som gillar att plåga folk och liknande saker. Men det var det enda som var intressant att läsa. När det är hela kapitel om en musikgrupps skivutgivning så tycker jag att det gått för långt, dessa kapitel brydde jag mig inte ens om att snabbläsa utan hoppade över helt.


Namn: Flamnag
E-post:
Tid: 10:03
Datum: 2001/08/23