Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Bokcirkeln. Andra boken.

Så var det då dags att skriva ett omdöme om boken jag valt, dvs. Drakväktare av Andreas Roman.

Redan från början reagerade jag över att det var något med språket som jag inte gillade.
Han har ett sätt att beskriva platser och skeenden på ett sätt som inte låter äkta. Som om han försöker beskriva saker såsom han hört dem beskrivas i andra böcker men inte själv riktigt klarar av att göra det. (Det där lät säkert väldigt rörigt)

Det är väldigt mycket adjektiv av typen? mordisk grimas?, ?desperat uttryck? ,?svagt kluckande?,
?självbelåtet leende? osv.

(Som en liten lustifikation måste jag tillägga att jag nästan hoppade till när jag läste följande)
?stod en lång främling klädd i svart kappa med en huva framför ansiktet; hans bleka händer kramade en benvit stav?? (Låter bekant på något vis, har vi inte sett honom här på forumet :-) )

Förresten... med en huva f r a m f ö r ansiktet? Hm! Hur gick det till?

Förlåt ska försöka hålla mig seriös i fortsättningen.

Språket ja. Jag tyckte det gick bättre i dialogerna. De flöt naturligare än beskrivningarna, även om jag även där har mina invändningar.
?Öhhh?killar?bäst ni kommer hit.? ?En djävla eld? ? Det är väl någon djävla alv som är ute och fjantar runt i natten?
Jag vet inte men det låter inte så bra. Språket låter för modernt. Sen måste jag bara få avsluta citatdelen med ett riktigt bottennapp.
?Hennes långa hår tycktes nästan skimra i sin gyllenbruna nyans när ljuset föll på henne?? I s i n gyllenbruna nyans? Vems annars?

Ska vi gå över till handlingen så funderade jag genom nästan hela boken vem, eller vilka, som egentlig var bokens huvudperson/er. Var det mannen med huvan framför ansiktet, syskonen, legoknektarna eller Tom. Det klarnade väl så småningom men då tog författaren å andra sidan livet av den ena efter den andra tills det inte fanns så många kvar. Det sägs att boken skall vara en fristående del av en trilogi men då tycker jag inte att man ska avsluta med en cliffhanger.

Ja, av detta torde ni väl sluta er till att jag inte var särskilt imponerad av denna bok och cliffhangern till trots lär jag inte läsa de återstående delarna. Jag ger den en mycket svag tvåa i betyg.


Namn: Beth
E-post: wergan@passagen.se
Tid: 23:49
Datum: 2001/09/14