Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

3min tystnad

Själv tycker jag terrordåden är oerhört uppförstorade. Missförstå mig rätt nu, självklart tycker jag det är fruktansvärt att tusentals cicila dödas i terrorattentat och visst höll jag 3 tysta minuter. Det är bara det att jämfört med andra händelser är 10 000 döda ingenting.
25 000 människor dör i svält VARJE DAG. Hur många som dör i bilolyckor, sjukdomar och andra katastrofer har jag ingen aning om, men ganska säkert rör det sig om tusentals. Det är när många människor dör på engång i nån spektakulär olycka (flygkrasher t.ex.) som det hypas upp, speciellt om det sker här i västvärlden. Såg en amerikan som pratade på TV. Vad han sade var någonting i stil med:
"Vi kommer att återhämta oss igen. Vi kommer åter bli störst i världen. Det här är hemskt men vi kommer igen." Vadå, det är ju inte direkt som om hela deras ekonomi rasat ihop...

Sen skulle jag bara vilja fråga om någon kan tjäna någon form av försåelse med människor som går ut och firar på gatorna pågrund av något sånt här (i Jerusalem)? Då menar jag inte att jag tycker USA ska gå tilll angrepp eller något sådant, men hur kan man jubla över att civila dödas?


Namn: mesmile
E-post:
Tid: 11:52
Datum: 2001/09/16