Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Pojk eller flicknamn

Här ska ni få ett svar att bita i, små vänner.

Jarga är ett smeknamn, och i något bortredigerat stycke av boken är det också någon som reagerar på att det låter lite "udda". Han föddes för mycket länge sedan och växte in i detta namn. Jag hade ett tag funderingar på att byta, men kände att det inte gick.

Sedan insåg jag också, medan jag jobbade med denna karaktär - och det är många års jobb bakom honom, som sagt - att det här är en i alla avseenden "dubbel" personlighet. Han är ond och god. Vuxen och barn. Han står mellan två världar, kommer från två kulturer och sist men inte minst - han attraherar och repellerar både män och kvinnor. Lite Tintomara, alltså. Det finns något mycket manligt hos honom och också något kvinnligt, även i utseendet. För mig var det enormt roligt att jobba med en sådan huvudperson, eftersom han tycktes ha så många möjligheter. Även om jag inte själv tror på astrologi så är jag förtrogen med dess begrepp, och den som är alldeles väldigt skarpögd kan i romanen utläsa att Jarga är född i Tvillingarnas tecken, allt i "logikens" namn.

Jäpp, därav namnet. Och så finns det som sagt många män som också heter något som slutar på -a. Andrea är ett flicknamn här, men i Italien är det ett pojknamn. Och det är väl ingen som har missat namnet Usama på sista tiden?


Namn: Christina
E-post:
Tid: 11:05
Datum: 2001/09/17