Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Niklas Krog

Disa:
Om det finns nybörjarfantasy så borde det väl även finnas stadier efter nybörjarstadiet?
Vad kallas de?
Böcker för vana fantasyläsare och elit/proffs fantasy?

Själv tyckte jag att Sagan om Ringen var utmärkt nybörjarfantasy för mig när jag som 12åring läste den första gången. Jag minns den sommaren så väl. Bodde i en pytteliten stuga i skärgården och det var soligt och varmt.
Jag sträckläste böckerna från pärm till pärm och tyckte att det var det underbaraste jag läst i hela mitt liv.

Så vad som är lämpligt för en "nybörjare" kan tydligen skifta från person till person, men så har jag inte heller "låst" mig till fantasygenren utan läst alla intressanta böcker jag kommit över.
Sen tycker jag att ditt resonemang om Belgarion inte håller riktigt. Varför är en tjock bok mer skrämmande än 10 tunnare. (Ja, jag räknar med Mallorea böckerna ochså.
Fjorton om man lägger till Belgarath och Polgara böckerna.Hoppsan! Glömde Rivas skrifter, det blir femton)
Jag tror Eddings böcker har fått dålig klang bara för att någon en gång kallade dem nybörjar fantasy. Efter det är det många som inte vill erkänna att de faktiskt gillade dem.

Skulle vi kanske kunna enas om att det finns böcker som är mer lättlästa än andra? Snapcase var inne på det och därmed ansåg jag diskussionen över. (För den här gången)

Har ni inte lärt er att ordet Nybörjarfantasy är som att vifta med ett rött skynke framför ögonen på mina och Pejgans ögon. *Muuuuuuh*


Namn: Beth
E-post:
Tid: 21:57
Datum: 2001/09/18