Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Niklas Krog

Pejgan skrev: "Sen får man GÄRNA prata konstruktivt om sämre och bättre sidor i en bok, det bryr jag mig inte det minsta om, bara min inte rakt av avför den som dålig literatur, vilket biblioteken idag gör"
...
Hmmm, grav generalisering här. Av nån anledning så tror många att biblioteken verkar som nån slags smakpolis. Det må ha varit sant en gång i tiden men inte nu längre. Dom flesta biblioteken i sverige arbetar utifrån vad besökarna vill ha. Man gör sitt bästa för att köpa in populära titlar och ratar väldigt få författare. Det enda som jag på rak arm kan komma på som ratas direkt är sk kiosklitteratur, dvs Sandemo, Cartland, harlequin etc. Varför? Kan inte svara för alla bibliotek men jag och min kollega anser att de är så ERBARMLIGT dåliga och väljer hellre att köpa in andra författare i samma genre som håller högre kvalitet. Innan nån blir förbannad över det här så vill jag att ni läser några sidor på måfå i en Sandemo roman. Jag lovar att ni kommer att häpna.

"Vem är du att tala om vad som är STOR litteratur? Det är DET som jag tycker är snobbigt"
...
Det enda som kan avgöra vad som är stor litteratur är tiden. Om folk fortfarande läser det efter 50 år måste det finnas äkta kvilteér i det. Samtidigt måste jag erkänna att det handlar lite om "gutfeeling" också. Jag menar. läs först Kafka eller Dostojevskji och senTom Clancy eller Andy Mcnab...


Namn: Snapcase
E-post:
Tid: 11:12
Datum: 2001/09/19