Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Margit Sandemo

Du säger att biblioteken inte har smakpolis, och i nästa ögonblick ratar du tex. sandemo som är en av nordens bäst säljande författare. Jag har läst hela isfolketserien, häxmästaren och ljusets rike och du får tycka de är hur dåliga som helst, men det gör inte jag ,och jag VET att många försökt få biblioteken att ta in dem.

Har du ens någon aning om vilken tid Margit lagt ner på research? Har du ens försökt läsa mer än 2 rader? Hela isfolketserien är full av historiska fakta, men det spelar ingen roll tydligen...

Citat från sida om Margit : "Sagan om Isfolket" är nordens längsta bokserie, den är på 47 böcker. Första boken kom ut 1982. Sedan kom en ny bok varannan månad i nära sex år, och 100.000 människor i Norden gick och köpte en ny del varje gång. "

"Det enda som kan avgöra vad som är stor litteratur är tiden. Om folk fortfarande läser det efter 50 år måste det finnas äkta kvilteér i det. Samtidigt måste jag erkänna att det handlar lite om "gutfeeling" också. Jag menar. läs först Kafka eller Dostojevskji och senTom Clancy eller Andy Mcnab..."

Du säger det själv... om det håller så är det bra litteratur... jag vet många familjer där isfolketbäckerna vandrat genom flera generationer..

Och jag har läst både Dostojevskji och Tom Clany och det är som att jämföra entrecote med banana-split, båda är goda men kan inte jämföras.





-----

Namn: pejgan


Namn: Snapcase
E-post:
Tid: 12:49
Datum: 2001/09/19