Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Niklas Krog

Beth -

>Om det finns nybörjarfantasy så borde det väl även finnas stadier efter nybörjarstadiet?
Vad kallas de?

Varför borde det det? Ok, man kan dela in allting i "svårighetsgrader" men bara för att man kallar vissa för "nybörjarfantasy" betyder inte att man måste ha benämningar på resterande böcker.
"Elit/proffs" finns väl inte inom bokvärlden? Det är ju ingen tävling i att läsa. ;O)

Jag kallar Eddings böcker för bra nybörjarböcker av den andledningen att de är lättlästa. Jag kallar dem inte nybörjarböcker pga att jag tycker att de är tråkiga, enkla eller för att nedvärdera dem.

>Själv tyckte jag att Sagan om Ringen var utmärkt nybörjarfantasy för mig när jag som 12åring läste den första gången.

Alla är olika och visst den passade säkert bra för dig men det gjorde den inte för mig (även fast jag nu började med att läsa Bilbo och sedan fortsätta med Sagan om Ringen). Skulle du verkligen rekommmendera en 12-åring att börja läsa Sagan om Ringen om han är intresserad av börja läsa fantasy?

>Sen tycker jag att ditt resonemang om Belgarion inte håller riktigt. Varför är en tjock bok mer skrämmande än 10 tunnare. (Ja, jag räknar med Mallorea böckerna ochså.
Fjorton om man lägger till Belgarath och Polgara böckerna.Hoppsan! Glömde Rivas skrifter, det blir femton)

Är inte det ganska självklart? Om du buntar ihop alla böckerna till en stor bok på säg 1000 sidor. Det är nog inte många som skulle ge sig på en så tjock bok... Och att de tunnare sedan blir fler spelar ju ingen roll eftersom de ju är tunna och då är det inte så farligt att läsa flera böcker. :O)

>Har ni inte lärt er att ordet Nybörjarfantasy är som att vifta med ett rött skynke framför ögonen på mina och Pejgans ögon. *Muuuuuuh*

Här kan du väl Muuuha på hur mycket du vill. Bara för att ni inte gillar en sak betyder inte att vi andra inte får diskutera saken...

... och om vi sedan tycker att det är ok att nämna ordet "Nybörjarfantasy" så får ni helt enkelt ta det. Ska vi låta bli att använda vissa ord bara för att ni ser rött?

>Skulle vi kanske kunna enas om att det finns böcker som är mer lättlästa än andra? Snapcase var inne på det och därmed ansåg jag diskussionen över. (För den här gången)

Och så fort vi har något av intresse att diskutera så ska vi avsluta diskussionen pga av att en person nämde något som någon tyckte var bra?
Hmmm... det är något som inte riktigt stämmer...

Det här är ju en seriös diskussion och jag tycker inte att man behöver avsluta den bara för att några personer är överens.

/Disa


Namn: Disa
E-post: Disa@Lejon.net
Tid: 14:33
Datum: 2001/09/19