Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Margit Sandemo

Jag sa att hon var (en av )nordens mest sålda författare ,tror jag ,inte att de var bra för att det var många böcker.

att det är många böcker tog jag upp för att beth sa att de var billiga. Ja, en sandemo-pocket kostar runt 59 kr, en Jordan-pocket (tex. ) runt 100 om jag inte har fel för mig (att jämföras med att en jordanbok motsvarar ungeför 3 sandemo i sidantal). En inbunden Sandemo kostar runt 2-300. Så nej, de är inte billigare.

Och jag anser inte att du kan jämföra Sandemo med Harlequin, då Harlequin faktiskt är massproducerat och är hundratals upprepningar av samma tema.

Sandemo är en författare som skrivit något som när det kom räknades som tantsnusk (skyll på förlaget som ville ha in mer sex för att sälja mer) och hamnar i kategorin kiosklitteratur.

De som anser att det är kiosklitteratur eller tantsnusk, ja ni får väl tycka det, men jag skulle uppskatta om ni åtminstone ger henne kredit för det hon gjort, och det är inte att sitta hemma och massproducera utan hon har gjort noggrann research, rest runt i världen och besökt platser hon skriver om, läst om de historiska släkter i norden som hon följer genom århundradena, och skrivit berättelser som fängslat hundratusentals fans runt om i världen. Hennes böcker är på INTET sätt sämre än mycket som säljs som "renodlad" fantasy idag, varken språkmässigt, innehållsmässigt eller bakgrundsmässigt.

Ok att du bara orkade 3, jag har bara orkat läsa 100 sidor i Gormenghast (som räknas till "stor" litteratur enligt många) och jag har hittils inte lyckats ta mig igenom Idioten som ju tydligen ska vara så fenomenal.

Det jag menar är att om tillräckligt många kommer och ber om en bok, hur kan ni då säga nej, det är en dålig bok så vi stöder inte att ni läser sådant?


Namn: pejgan
E-post:
Tid: 21:15
Datum: 2001/09/19