Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Niklas Krog

Beth -
"Vilken är skillnaden på tolvåringar nu och de för 20 år sedan? *nyfiken*"

Ja åldern är det givetvis ingen skillnad på...
men du kan väl börja med att jämföra vad du gjorde som tolvåring och vad de flesta tolvåringar spenderar sina dagar med idag.
Jag själv som var tolvåring för 9 år sedan kan se stora skillnader mellan när jag var tolv och dagens tolvåringar. Och du ska väl inte ha så stora problem att jämföra det heller...

"Säger man nybörjarfantasy anser jag fortfarande, (Du har inte lyckats övertyga mig om motsatsen) att det låter som om dessa böcker vore skamliga att läsa och tycka om ifall man inte är en nybörjare."

Varför skulle just lättlästa böcker vara skamliga att läsa och tycka om? Det är ju ni själva som sätter den stämpeln (skamliga) på böckerna. Säger ni så där så tycker ni själva att det är "skamligt" att läsa lättlästa böcker eller "nybörjarfantasy" som jag kallade det.

Jag tycker inte det är något fel i att läsa Eddings men det finns språkliga skillnader mellan tex Belgarion och SoR. Om man jämför dem så är Belgarion en lättare bok än SoR. Den är inte lättare bara för att man jämför den med SoR utan den är helt enkelt mer lättläst. Och eftersom den nu är så lättläst och lätt att smälta (eller tugga som du sa) så tycker jag att man kan kalla den för "nybörjarfantasy". Att Belgarion är lättare och att jag kallar den för nybörjar fantasy gör inte att SoR automatiskt får en "elit" stämpel.

Att vara nybörjare ä r inget dåligt! Jag ser inte ordet "nybörjare" som något negativt men om du gör det så är det ditt "problem"...

/Disa


Namn: Disa
E-post: Disa@Lejon.net
Tid: 15:12
Datum: 2001/09/20