Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Hjältar och hjältar

Ett hjältedåd är när man gör något man egentligen inte vågar för att hjälpa andra och inte för egen vinnings skull(undrar vart jag läste det). En person som utför hjältedåd är per definition en hjälte. Personer som inte är rädda för någonting klassas alltså inte som en hjälte oavsett hur bra de är på att slåss.

Exempel på dåliga hjältar tycker jag Huvudpersonerna i David Gemmels och Jan Guillous(är jag inte den förste som klagar på) böcker brukar vara, jag menar det räcker inte med att lilla Arn från sverige är bäst på att fäktas i hela världen, han är också helt oöverträffad med båge. Sådana hjältar är sällan rädda för någonting och vet alltid vad som är rätt och att göra något annat än det skulle aldrig falla dem in. Det ovanstående gäller i alla fall till viss del för många andra författare också. Men inte alls i samma grad som G&G.
Men folk(inklusive mig) gillar ju hjältar som är bäst på någonting. Ibland är det ganska skönt att veta att hjälten alltid klarar sig ur
(nästan) alla problem lätt som en plätt.
Och sen kommer ju de där hjältarna som får en speciell liten plats i hjärtat, somt t ex en liten hob som inte ser mycketut för världen, men tvingas ställa sig upp och slåss mot Sauron själv.


Namn: EinZwergAusKäse
E-post:
Tid: 22:57
Datum: 2001/09/21