Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Hjältar och hjältar

Dét där pratet om att göra det man inte vågar är ganska träffande, och dyker ofta upp från olika hjältars mentorer innan sista striden. (Belgarath har ett sådant samtal med Garion bl a.) lyckligtvis så är dock Böcker betydligt bättre på hjältar än vad Filmer är, man slipper exempelvis alla tramsiga filmslagsmål i böcker, jag skulle någon gång vilja se en film där hjälten inte går på världens enklaste fintar utan helt enkel skjuter tre skott i skurken.

Nåja, tillbaka till huvudämnet: En hjältes viktigaste egenskaper är att råka vara på rätt ställe vid tillfälle och lyckas komma därifrån levande, då är man en hjälte. MEn om man skulle skriva böcker på det sättet så skulle de inte bli särskillt bra.
Nej, en hjälte bör kunna slåss på ett eller annat sätt, han behöver inte vara bäst (egentligen så är det roligare om hans mentor är bättre så att han kan knacka ner hjälten när han blir för kaxig. Mod är också en fördel lisom rätådighet och uppfinningsrikedom. En mycket stor portion tur till det och du har en kille/tjej som kan störta den stora, elaka kejsaren Xousul, rädda världen Nesulanien och gifta sig men prinsessan Kaxinania.
och sedan leva lycklig med henne till ondingen återkommer och hjälten får göra om alltihop igen.


Namn: Lord_Silver
E-post: lord_silver@home.se
Tid: 16:57
Datum: 2001/09/22