Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Varför Sf och Fantasy står på samma hylla

Vad är det för fel på ostdvärgar? Jag har alltid svårt att komma på nya nicks, alternativet är väl nån karaktär från en bok, Hawklan kanske skulle passa... nå jag får väl se.

Personligen tycker jag om avslutade böcker utan någon fortsättning. Men eftersom man läser fantasy har man ju fått vänja sig vid sammanhängande serier(som i extremfall blir 9 böcker och inte är avslutade än...). Om man ser på filmer är det ju ganska tydligt att det är en dålig ide att göra en uppföljning för att folk tjatar eller oftare: för att dra in pengar. Nej i det flesta fall är det nog bäst att låta böckerna eller filmerna vila i frid.

Att byta stil i serier är ju nästan ofrånkomligt och att fortsätta precis likadant är ju som sagt tråkigt. Små stilbyten tycker jag ofta är till det bättre, när det står för stilla och så. Men stora stilbyten bör enligt mig endast infinna sig i fristående böcker.

I rollspel så blir karaktärerna efter en lång kampanj(En rad sammanhängande äventyr som tillsammans bildar en berättelse)för mäktiga och nästan ospelbara. Jag tror det är samma sak med karaktärer i böcker, det är "lätt" att beskriva en liten bondpojke, en häxa eller en riddare. Men att beskriva hur någon som dödat draken, gift sig med prinsessan och fått halva kungadömet tänker och känner är svårt(folk kommer ialla fall ha svårt att identifiera sig med den "nye" personen). Även om man lyckas kommer det att vara en annan person än han/hon var innan. Och det kommer inte att vara samma känsla som i den tidigare boken.


Namn: EinZwergAusKäse
E-post:
Tid: 18:12
Datum: 2001/10/03