Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vapen

Så, varför skulle man inte kunna ha avståndsvapen i en fantasyvärld? Tänk efter, det är fantasy vi talar om, inte en historisk period på vår jord. Tycker du att pilbågar är löjligt eller menar du endast vapen som liknar pistoler?

Och speglar fanns redan innan Jesus, så det är väl inget konstigt med det, eller? Visserligen var de då endast polerade metallytor, men ändå...

Själv anser jag att krutvapen är helt acceptabelt, om det finns en vettig anledning till att det existerar där, t.ex. att det finns (notera, nutid) en civilisation som tillverkar sådana och som använder dem till typ krigsföring och dylika ting. Att man försöker få in framtida eller nutida element i en dåtida berättelse på det vis att amn säger att en gammal och tekniskt avancerad civilisation hade sånt, det känns mesigt.

Det finns sämre exempel på vad som inte passar sig i en (så att säga) medeltida fantasyvärld, och bland dessa anser jag att flygande skepp är lite väl mäktigt, ungefär som att de skulle ha intelligenta flygplan (tro mig, min spelledare i Drakar och Demoner hade med sådana skepp i kampanjen).

ett bra exempel på framtida fantasy där detta med gammal civilisation faktiskt passar in är boken De gyllene häxornas folk av Mary Gentle. Testa, jag tycker den är underbar.

/Minnan


Namn: Minora
E-post: soldroppe@hotmail.com
Tid: 10:16
Datum: 2001/10/05