Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

potter

Det som irriterar mig är att ungarna läser böckerna för att de snart inte har något val. Allt detta geschäft runt Harry Potter blir som ett illvrål i örat på den som är liten: HARRY POOOOTTER! Träffade häromdagen en liten åttaårig tjej som var ledsen för att hon var den enda i klassen som inte läst böckerna, beroende på att de aldrig fanns tillgängliga på bibblan och hennes mamma inte hade råd att köpa dem.

Visst, tjejen fick säkert tag i böckerna ändå till slut, det är inte det. Men alltför intensiva reklamkampanjer är oschyssta, särskilt om de riktar sig till barn. Nu ska Coca-Cola in och sponsra filmen också med x antal hundra miljoner dollar, har jag hört.

Det blir lite av dansen kring guldkalven, det här. Harry P. är förvisso inte först - och inte heller sist. Mina ungar har Nalle Puh-prylar och Bamseprylar och Star Warsgrejor. Själv har man ... eeeh ... Men ändå, om jag tänker efter - det känns helt enkelt inte rätt att marknadskrafter ska ha ett så enormt inflytande när det gäller vad folk ska läsa, lyssna på och tycka om.

Har läst boken, ej sett filmen, ej lagt pusslet ännu. Och ändå tycker jag om böckerna.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 12:47
Datum: 2001/10/12