Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Be en bön för mig

Här räcker inga "Lycka Till", här kräv expertis hjälp! Lyckligtvis för dig spelar jag själv BÅDE vampire counts och lizardmen och borde följdaktligen vara lämpad nog. Att jag dessutom inte förlorat en ENDA strid är dessutom rätt kvalificerande.

Eftersom du inte skrev ut vad du har eller vad du tror han kommer ha kommer det inte bli så specifika råd dock..

Hmm, kom just på efter att läst igenom dit tinlägg en gång till att det var DU som spelade VC.. djäklar.. I allfall, läs igenom det under och vänd på det hela =)
Här kommer en kort sammanfattning (FÖR vc..):

Saurusar kickar i princip allt du kan slänga mot dem, bortsett ifrån wights. Det finns två grundprinciper för karaktärer, antingen satsar du på magi tungt eller fighting tungt. det förra kan vara riskabelt om man räknar med att lixardmen kan vara väldigt magi tunga själva (slann+shaman+saurus hero). är du lite villig att ta risker så se till att få en karaktär med hand of dust och gå in och mosa hans 5-600 poängs groda... :) Nu när jag tänker på det, curse of the ages borde ju kunna auto döda paddan också... Jag rekommenderar dock 1 vampire count, 2 thralls och en necromancer, borde vara mest annpassnings bart.. om du inte tar ett magic army standard så slopa standard bearern. Sista tips: Eliminera hans skinks med dire wolfs/bats eller ghouls. Försök därefter ta honom i flanken med black knights.

Lizardmens starkhet är 1)saurusarna och 2) skinksen (surprise!). Ingen VC unit har på egen chans skuggan av en chans att kicka ner en stor saurus unit med spjut, möjligtvis undantaget black knights/grave guard. Det stora nackdelen är dock att om du förlorar med ens 1 mot en fiende som causar fear så autobreakar du. Det finns dock ett par sätt att motverka detta, det första är såklart att inte förlora och det andra att utnyttja dina egna enheter som causar fear. Det är alltså kroxigors, cold one riders och stegadon och även slann med totem of prophecy. Sätter du slannen i en stor saurus unit så causar hela uniten fear vilket betyder att du i lugn och ro kan kicka **** ur honom. Det viktigaste är dock att han inte på några som helst kommer runt dina flanker.

VC är inte en särskilt manuvrerbar armé, så utnyttja dina skirmishing skinks scoutförmåga maximalt till att sakta ner honom ytterligare (undead kan inte marschera mer än 12 tum ifrån generalen). Det enda som kan stoppa dina skinks från att springa i 12 tum långa cirklar runt hans unitar är ghouls elelr bats som båda tar skinks i h2h lätt. Skjut ner dem med salamandern (kom ihåg att den gör d6 hits och inte använder templaten), skinksen eller magic. Kom ihåg att undead inte är imuna mot poison.

PS. Nu när jag skrivit så här långt får ni ha överseende med eventuella stavfel. DS.


Namn: mesmile
E-post: jonas_h85@hotmail.com
Tid: 18:20
Datum: 2001/10/12