Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Gud

Jag håller fullständigt med Gus om at man ska vara sin egen gud. Ingen annan ska få bestämma över ens liv! Tyvärr är detta en utopi som aldrig kommer att slå in. Vad jag menar är att man kan inte alltid välja. Till och börja med. Du måste gå i skolan. Okej, du kan skita fullständigt i det men då kommer ens liv inte se så bra ut. Jag tror att man måste ha en ganska bra utbildning för att klara sig. Då menar jag naturligtvis inte att alla ska utbilda sig till civilingenjörer. Sedan har vi en sak till, jobb. Man måste ha ett jobb för att överleva. Om man inte är miljonär från födseln då. Men om vi säger att man inte är det. Inget jobb, inga pengar. Inga pengar ingen mat. Så helt fri är man ju inte.

Sedan reagerade jag, som några andra, på någons defenition av en ateist. Jag kan inte nog understryka att en ateist är någon som förnekar någon form av högre makt. Om detta gäller på det jordliga planet är jag osäker. Då snackar vi alltså politiker, kungar, presidenter. Fast de flesta dagens kungar har ju egentligen ingen makt.

Jag tror inte på Gud. Jag tycker att Bibeln är så otrolig att det nästan är skrattretande. Visst används mycket bildspråk, men att uppstå från döden och gå på vatten... Nej, jag tror inte det.

/Fredric


Namn: Fredric
E-post: fredric99@hem.passagen.se
Tid: 12:59
Datum: 2000/05/28