Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

NoK

Helios skrev:

"Om man ska skicka in en (fantasy)novell till NoK,
ska man då skicka in hela novellen/utskriften direkt?
Och till vilken postadress ska man skicka den?"

Jörgen kan svara vad som gäller specifikt för NoK mycket bättre än vad jag kan, men lite kommentarer kan jag ge.

Att få ut en enda novell på ett svenskt förlag är i det närmaste ogörligt, och detsamma gäller tyvärr också novellsamlingar. Har du tur får du ett riktigt refuseringsbrev med vettiga kommentarer, har du otur får du ett standardsvar ("trots många goda detaljer" tror jag Sam J:s formulering var) efter ett halvår. Paradishuset, som tidigare gav ut en del fantastisk litteratur, verkar ha lagt av, och just nu tror jag att bara Aleph sprattlar lite grann.

Störst chans till professionell publicering tror jag att du har i tidningspressen. Det finns gott om svenska tidningar som kör noveller varje månad eller ett par gånger om året, särskilt om man tittar på de som främst sprids via prenumeration eller medlemsskap. Vår Bostad och fackföreningstidningarna är två bra kanaler. Dessutom kan du nog realistiskt räkna med bättre betalt från dem än från andra utgivare.

Ta gärna en titt på e-postlistan Skriva (du är väl med där, Christina?) som ett sätt att få mer hjälp. De har en utmärkt vävplats (med bland annat gott om tips om skrivandet) på adressen

http://www.dang.se/skriva/

/Karl-Johan


Namn: Karl-Johan Norén
E-post: kjn@bredband.net
Tid: 00:17
Datum: 2001/10/17