Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

fängslade

Beth: Jag tror sanningen är långt krassare än så. Vi finns blott här för att se till att vi fortsätter att finnas till.

Så vi existerar enbart för att föra vidare människans existens? Men allt du gör med ditt
liv då Beth? Du föddes väl inte bara för att få barn. Meningen var väl ändå att du skulle få leva. Varför skulle du ens bry dig om att svara på detta om du bara fanns för att göra fler barn. Du finns för att leva och lära. Ge och ta. Erfara och finna en fortsatt mening med livet och kanske slutligen förstå det?

EinZwergAusKäse: Anledningen till att vi finns här är att skaparen(gud, slumpen, ödet, eller vem det nu var) ville skryta. Vad är det för mening att skapa en hel värld om det inte finns någon att imponera på.

Bara en liten notis om vad sa om vem som skapat "världen". Gud, bra val om man tror på en sådan. Slumpen? Skulle kunna gå men jag tror inte att så är fallet. Det är för mycket som skulle kunna bli annorlunda, gå fel, att möjligheten inte ens existerar. Ödet, bra tanke men skulle det inte vara detsamma som att erkänna att du inte har kontroll över ditt eget liv?

Så vem var det? Du! Du och alla andra genom en önskan att finnas. Tänk att du är. Inte är en person, en människa av kött och blod, utan tänk dig som ett högre jag. Kalla det din själ även om det är ett dåligt ordval.

Tembuku: Vi finns till därför att vi genom historien klarat av att finnas. Svårare än så är det inte. Sedan tror jag inte att det finns någon riktig mening med livet. Det är nog mer en sak som man själv bestämmer över.

Teorin om att den starka överlever. Intressant men riktigt så är det inte. Själv förvånas jag att vi inte riktigt har haft ihjäl varandra ännu. Med alla vapen och okontrollerat hat på denna jord så kan det nästan bara gå åt ett håll. Men om det inte finns en mening över livet, varför då leva alls? Varför går du ut en fredag med dina vänner och roar dig? Varför njuter du och andas in frisk luft och känner dig tillfreds när du går i naturen? Varför börjar ditt hjärta bulta när en vacker tjej som du tycker om går förbi? Därför att det ingår i den hela mening i livet såklart! Vad den är kan jag inte säga därför att jag inte vet helt och hållet. Vet bara att dessa småbitar som man njuter av är en del utav det. Förväntar mig att så många orkar läsa detta eller bry sig om det men det som kom hit kan väl fundera över varför han gjorde det. Allmänt intresse eller för att denne ville veta livets mening? Bah, varför undra när man bara behöver njuta utav det och invänta dagen då man kommer att inse dess mening?

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 21:27
Datum: 2001/10/21