Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Varför inte i fantasy-världen?

Om jag inte missminner mig så var trollkarlen, Shivalan, i en bok jag har läst av Julliet McKenna homosexuell. Men jag tror att det är som det flesta säger här. Homosexuallitet är inte riktigt vad man förväntar sig i fantasy. Fantasy utspelar sig mycket på läsarnas förhoppningar. I dem brukar det ingå att hjätinnan är oskuld, mannen har erfarenhet osv. Men det finns gott om undantag i fantasyns värld. Robin Hobb, Katherine Kerr och många andra.

Men sedan en sak till om homosexuallitet. Ta till exempel och fråga på din skola eller arbetsplats och fråga vad de gör för dem som är bi eller homo. Inget! Därför att det fortfarande anses skamligt och många vill inte stå för det. Men sedan har vi de gamla romarna. För dem var kärleken mellan två män den största. Men då lämnar de kvinnorna utanför men du fötår min punkt va?

Och kollar du efter i dagens samhälle är det är fortfarade inte helt accepterat även om det pratas mycket mer om det.
Många föraktar det till och med. Om jag säger så här, jag är helt ok med att någon är homo så länge det inte försöker med att stöta på mig. Jag är fullt nöjd med de hämningar jag känner inför det och tror att jag aldrig kommer att ändra mig i den frågan.

MvH Nevyn


Namn: Nevyn
E-post:
Tid: 21:42
Datum: 2001/10/21