Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Varför inte i fantasy-världen?

Jag slängde ut mig dessa frågor rent allmänt. Det bara dök upp när jag satt och läste Imperiets dotter. Blev lite trött på alla ska vara oskulder. Har inget emot oskulder men att alla ska vara det...
Sen så undrade jag bara om vilka böcker som tar upp dessa ämnen. Tack för tipsen!

Christina:

Du säger att fantasy inte bara ska skildra en önskan- jag tycker att fantasy är en önskan. En önska att ont är ont, de goda är goda osv. Vidare var det dödsstraff på magiska konster av ALLA slag under medeltiden. Jag har inte uppfattat att fantasyvärlden utspelar sig I/UNDER medeltiden, utan att det utspelar sig i medeltids LIKNANDE miljö.

P-piller fanns inte, men det fanns växter & (brutala) "ingrepp". Funkade inte det-> barnet lämnades oftas till kloster, övergavs, sattes ut i skogen & dem som tog hand om sina barn fick fakla runt landet och överleva på det dem kunde.

Homosexualitet fanns & praktiserades. Vanligast förekom det hos rika + mäktiga män och munkkloster. (Man vet att nunor & munkar hadde barn ty det har hittat mor, far & barn begravda under kloster golv). Detta skedde i tysthet och endast få viste om det.

Rahvin:

Har inte läst Avalons dimmor.

Har läst WoT, fram till bok 15. Har förståt att Birgitt (?) hade tillfälliga förhållande & en av De Förlorade hade slavar som hon utnytjade.

Paksenarrion- jo, nu minns jag.

Ugglan:

Vad tänker du inte påpeka?

Rent allmänt: om man blundar så försvinner inte problemen.

Homosexuella springer inte runt och stöter på folk, det är som för oss hetron. Jag tänder inte på alla killa/män jag ser. Alla kan göra något för homosexuella,-> var inte rädd.

Vill man ha jämlikhet så får man starta själv,-> behandla alla som du själv vill bli behandlad (som Jesus sade).

Live long and prosper! :D


Namn: Jill
E-post:
Tid: 22:22
Datum: 2001/10/21