Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Allt angående Padan Fain och lite till - WoT- (spo

Vem är han?
Han avänder namn som Padan Fain, Ordeith och Mordeth.

I The Eye of The World möter Rand och gänget Mordeth i Aridhol.
Moiraine berättar att vid Trolloc krigen när Aridhol var allierat med Manetheren, kom Mordeth dit och skaffade sig makt... Sedan kom Mashadar och förstörde staden. Folket döpte om den till Shadar Logoth, men Mordeth var kvar och levde vidare inne i staden.

I prologen till The Fires of Heaven tänker Fain om att han har varit fängslad alltför länge. Moiraine berättade också att Mordeth kunde ta över en persons kropp, om den personen var inne i Aridhol, tror jag det var, och att själen till den kroppen - råkar liksom ut för döden eller värre... Jag har ett minne av att Fain hade varit mörkvän i över 40 år eller något. Vet inte riktigt var jag läste det, men Rand protesterade mot det - Fain hade varit gårdfarihandlare (peddler) och varit i Tufloden så länge Rand kunnat minnas (i The Eye of The World)
Men det är väl så att Fain var inne i Aridhol nån gång och Mordeth tog över hans kropp och fortsatte att leva som Fain, utanför Aridhol.
Är det det som Moiraine menar att han är något värre än en mörkvän? Att han är Shadar Logoths ondska? Fain var väl mörkvän och
Varför och hur har han byggt upp ett hat mot Rand, så han endast finner helheten, om vi ska kalla det så, när (-om. INTE när) han dödar Rand med dolken.
Hur kommer det sig att Rand överlevde dolken i.... nånstans mellan A Crown of Swords och The Path of Daggers... tror jag... när Fain hoppade ut ur dimman, högg Rand bakifrån och smet iväg?

och jag anser att det var Mordeth som gjorde slut på Asmodean.
Jag undrar också massor om andra saker, tex en del om Luc och Isam.
Har Mashadar och Machin Sin gemensamt, mer än att de är elaka mot alla?

I slutet på The Shadow Rising blev Ordeith arg för att Isam (kusin till Lan) slutade skicka Trollocer genom Vägarna - anledning - Loial och Gaul "förstörde" porten till Manetheren - Vägarna. alltså.... ja..
Alla trollocerna ropade ISAM när de anföll Emondsvall.
Vem är Isam?
Vem är Luc? (Rands morbror -Slayer - Dråparn)
Vad är det där Tornet som finns i Vargdrömmen (Tel'aran'rhiod - väl?) som är en port till andra världar?


Varför är Arthur Hökvinge med när Mat blåser hornet? Rand har minnen av att han har träffat Arthur Hökvinge och de andra (vad heter de? inte the Hundred Companions - det var de manliga Aes Sedaierna som Kinslayer tog till Shayol Ghul... men de är drygt hundra...har glömt..)
Arthur Hökvinge sa till Hurin att Tidens Hjul (heter den det? The Wheel of Time, alltså) ibland väver in nya personer som binds till hjulet och återföds...
Jag hade för mig att Arthur Hökvinge bara var Ta'veren... men han blev väl återfödd, då, antar jag...

Varför kallar sig Fain, Mordeth, sig för Ordeith inför vitrockarna?

Och Mannen som kallar sig Bors är Jaichim Carridin, väl?



Ska bli roligt att se hur mycket svar jag får. hehe
Kommer antagligen skriva fler frågor så småningom.




The Grave Is No Bar to My Call
What Is Written in Prophecy


Namn: Mullvaden Tage
E-post:
Tid: 20:06
Datum: 2001/11/02