Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Metoder för att skrämma tiggare

Nu så här till Hallowen så kommer det massor med småbarn och tigger godis! Inser de inte att programmerare behöver sitt dagliga koffein-intag och inte kan ge bort cola eller pepsi till dem!? Här är lite klipp ur min dag:

Först kom det ett par ungar och knackade på. Eftersom vi inte ville springa och öppna hela tiden satte jag upp en skylt på dörren:
"Varning!
Ilskna föräldrar.

För din egen skull, lämna området snarast."

Det sållade effektivt bort ungefär hälften. Vissa var dock modigare så jag fick ta till mer drastiska metoder.

Småbarn som kommer och frågar vrålar man bara BUS! till och sedan jagar man iväg dem.

För äldre gäller mer drastiska metoder. Jag skällde helt enkelt utdem för deras dåliga omdöme. Gå och tigga och sedan hota om man inte får nåt!? Olaga hot! Sedan gick jag in på överkommersialisering och sedan till slut på att det är ett klart bevis på svaghet att inte kunna stå emot "californication".

När jag tröttnat på ovanstående metod kom jag på en simpel, men ack så effektiv metod. Jag sa helt enkelt till dem att jag inte hade något godis men att de kunde få mina matteböcker. De sprang. =/

Som sista metod använde jag mina nörd-kunskaper. Jag plockade fram en 800sidor tjock bok om Internet och började hålla en föreläsning om osi-modellen och tekniker som ingår i dess skickt. Efter två minuter gick de. Mycket effektivt!

Slutligen två saker som mina kompisar på olika platser i landet råkat ut för. Den första av dem, som för övrigt är initiativtagare till silverplanet.cc (där jag också numera är admin vilket leder till att jag tillbringar lite tid här), vägrade naturligtvis att lämna ut godis. Senare upptäckte de en lapp på dörren: "Bin laden kommer i morgon!" =)

En annan kompis var ute och hämtade pizza då en unge vrålade åt honom "bus eller pizza!".

Det var allt! Klart slut!


Namn: Emil
E-post:
Tid: 23:38
Datum: 2001/11/03