Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad är Magi?

"Vad är magi?"
- Någonting underbart vackert men samtidigt väldigt farligt.

"Finns magi?"
- Nja... Det beror på hur man vill definera vad magi innebär. Folk som kastar eldbollar på varandra utan hjälp av vapen kanske inte existerar på denna planet men däremot så tror jag på att "tron kan försätta berg" och att det faktiskt kan hända konstiga saker runt omkring en och att vissa personer har väldigt speciella "gåvor" eller förmågor.

"Finns det svart/vit magi"
- Om magi verkligen finns så är den nog varken god eller ond. Från början tror jag att en människa är varken god eller ond och sedan utvecklas den genom kontakt med andra människor. Så det beror kanske på vem som använder magin.

"Vad skulle du använda magin till om du kunde det?"
- Ehrmmm... Vet inte. Jag skulle nog göra det ganska bekvämt för mig... Och försöka göra andra människor glada. Men jag skulle säkert göra en massa sattyg om jag blir förbannad... Däremot vet jag en sak jag aldrig skulle göra och det är att hela eller bota en annan männsika från en sjukdom. Inte ens den jag älskar mest.

Likheten mellan Yin & Yang och Aes Sedaiernas symbol är ganska slående... Jordan verkar dock ha vänt på steken och givit kvinnorna den vita delen och männen den mörka. Men hela hans kvinnligt- manligt är helt bakochfram och omskakat...


Namn: Disa
E-post: Disa@Lejon.net / www.disa.lejon.net
Tid: 15:01
Datum: 2001/11/07