Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Gud

Denna diskution får mig att tänka på en berättelse, vare sig ni vill eller ej får ni läsa den.

Sagan om riddaren och munken.
Riddaren och munken reser tillsammans en tid tills riddaren en dag säger - "Du lever i fattigdom, känner aldrig en kvinnas beröring, förnekar dig själv en mängd njutningar--bara för att du tror att det finns en gud. Jag delar inte din tro, så jag tar för mig av livet, tar varje tillfälle i akt att njuta. Jag har brutit samtliga lagar skapade av kungar och präster, och jag fruktar inga konsekvenser, eftersom jag inte tror på din gud. Och nu måste jag fråga dig. Tänk om livet slutar i graven, och vi inte blir annat än maskföda? Du kommer att ha slösat bort hela ditt liv helt i onödan. Tänk om du i döden inser att det inte finns någon gud?"
Munken tänker på saken ett ögonblick och ryckte sen på axlarna och svarade - "Det skulle göra mig ledsen, antar jag. Men säg mig min herre vad händer om du i döden inser att gud finns?"


Ville bara säga att jag varken tror eller mistror guds existens det får andra tänka på. Läs fantasy eller andra böcker istället för att diskuttera tro! Och min åsikt om att Bibeln är Fantasy?? Varför inte? Lika troligt som om den vore sci-fi, beror på betraktarens ögon.

Tack för ordet =)


Namn: Jerry Mälman
E-post: Jerry_malman@hotmail.com
Tid: 22:47
Datum: 2000/06/04