Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Om Jordan ...och Tolkien

Jag lästa Sagan Om Ringen för några år sedan... Fyra år sedan för att vara lite mer exakt. Jag tyckte att jag kom ihåg hyfsat mycket av den men till min besvikelse (eller glädje...!) så har mitt minne faktiskt svikit mig. Hela boken är ny för mig och när jag kom till tex Elronds hus så kom jag ihåg att jag tyckte det var oerhört tråkigt men nu så var det helt ok!

I alla fall, det jag skulle komma till var att nu när jag läser om Sagan Om Ringen så märker jag fler och fler likheter mellan den och WoT. Jag blir nästan förbannad på Jordan eftersom han i stort kopierat personer/övrigt och sedan lagt till lite egna saker. *morrar*

Är fantasy verkligen bara att försöka hitta någon redan existerande myt eller liknande och sedan skriva om den? Ok det gäller absolut inte alla fantasyböcker men Jordan verkar tydligen ha den uppfattningen. Att om man kopierar en redan stor bok lite diskret så kommer den att sälja bra.

Guuuud!!! *river i håret* Jag brukar inte ta till religiösa fraser men nu känner jag för att sälja allt jag äger som har någon koppling till WoT-serien.

Varför?

Varför måste han kopiera andras idéer? Han fick ju till det så bra med sina flöden och urkällan... nej vänta... det har han säkert också tagit från någon annan...

Har han dåligt självförtroende? eller har han kanske för stort självförtroende och tror att han kommer undan med vad som helst?

... han har ju tydligen gjort det så...

Är det någon som vet vad Tolkiens son (?) tycker om Jordan?


Nu har jag pladdrat färdigt... hejdå!

/Disa


Namn: Disa
E-post: Disa@Lejon.net
Tid: 12:36
Datum: 2001/11/08