Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad är Magi?

Ibland blir jag förbannad, ibland blir jag ledsen, ibland är et hela bara skrattretande (som när muf drar parraleller mellan ung vänster och nazister). Men i Disas fall blir jag mest ledsen. Folk verkar helt ha missuppfattat betydelsen av ordet feminism. Det handlar inte om att bränna BH eller att hata män, det handlar om att inse att vi lever i ett patriarkat (ett samhälle där makten oftast koncentreras runt männen) och att aktivt motarbeta det. Att som i vissa partiers fall anpassa ordet feminism så att det ska passa partiprogrammet är också fel. Borgerligheten kan ju få kalla sig feminister, men det kommer de aldrig att bli.

Ett annat ord som fått en ganska konstig definition är ordet kapitalism, som av moderaterna fått ungefär samma betydelse som marknadsekonomi. Själva definitionen av ordet har genom historien varit ett system som sätter profiten före människvärdet (jämför engelskans capitalize - utnyttja).

Nåja tillbaks till ämnet. Disa: du borde nog ta och läsa på dig om ämnet innan du slänger ur dej att du hatar feminister.

Bör det tilläggas att jag själv är kille? Tror inte det.


Namn: Tembuku
E-post:
Tid: 23:42
Datum: 2001/11/09