Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

To be continued 2

Kolgin och Edvin sprang stressat genom skogen. Kolgin hade bestämt hävdat att han visste en farm där de kunde stjä.. Ehm, låna ett par hästar. Snart var de naturligtvis helt vilse och Edvin kände sig lite skrämd i en skog där vargarna hördes yla mot månen och vinden susade i grenarna. Varje gång han hörde en rörelse hoppas han till och när han fastnade med foten i en rot och föll pladask i vad som föreföll vara en lerpöl trodde han att någon gripit tag i foten på honom och skrek högt.
"Håll tyst Pojk!" snäste Kolgin.
"Förlåt" mumlade Ralf urskuldrande.
Ralf försökte torka bort leran från sina kläder och insåg då att det inte var lera utan avskrädet från en häst.
"Hörru!" viskade han till Kolgin, "Jag ramlade just i hästskit så det borde finnas någon i närheten."
Innan Kolgin han svara delade sig stigen i en liten glänta där en lägereld muntert sprakade. Runt om elden syntes stod ett par bänkar och utanför dem stod två tält upprest med tre hästar bundna utanför.
"Perfekt Pojk!" viskade Kolgin, "Vi tar, ehm lånar hästarna och maten."
"Så kan man väl bara in göra!" utbrast Ralf.
"Det kan man visst..."
Snart var grälet i fullgång men avbröts tvärt av att någon svingade sig ner precis lagom för att träffa med varsin fot på Kolgin och Ralfs bröstkorg. De föll till marken med ett skrik och såg på när främlingen drog sin dolk.
"Vad har vi här då?" undrade han med ett elakt leende på läpparna. Sedan vände han sig om och ropade.
"Det är fritt fram, Bygg!"
En stor figur klädd i päls hoppade fram ur buskarna och tittade misstänksamt på dem.
Kolgin lyckades stamma fram något om att de råkat tända på ett värdhus och var på flykt undan ett par arga bönder. Den smale mannen med dolkens ansikte såg en stund strängt ut men sedan skrattade han och hoppade undan.
?Ni låter som vår typ, ni! Tillåt oss att presentera oss! Jag är Väv Nad och det här är??
?Bygg Nad? fyllde den andre i, ?Som ni förstår är vi bröder. Vi fick lite problem med affärsinnehavarna i vår stad så vi är på jakt efter? Låt oss säga nya investeringar. Skulle ni ha något emot att dela en måltid oss??


Namn: Emil
E-post:
Tid: 20:29
Datum: 2001/11/10