Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad är Magi?

Beth- En feminist i mina ögon är den som försöker göra det bättre för kvinnor. Och då känner jag så att "Vad hände med resten av befolkningen då?"

>En feminist är för mig en som anser att kvinnor ska samma lön för samma arbete som en man. Samma rättigheter och samma värde.
Är det en sådan du hatar?

Kanske inte hatar men jag kan inte förstå varför det bara koncentreras på kvinnan och mannen. En ungdom räknas inte som varken kvinna eller man och de ska minsann slita för 50kr i timmen eller mindre! Det är det jag hakar upp mig på.

Tembuku-
>Men i Disas fall blir jag mest ledsen. Folk verkar helt ha missuppfattat betydelsen av ordet feminism. Det handlar inte om att bränna BH eller att hata män, det handlar om att inse att vi lever i ett patriarkat (ett samhälle där makten oftast koncentreras runt männen) och att aktivt motarbeta det.

Jag tycker inte heller att det handlar om att bränna BH eller hata män. Och att motarbeta ett patriarkat... måste det heta just "feminism"? Varför kan man inte kalla det för "Jämställdhet" eller just "individualism"? Jag anser att om man könsbestämmer ett ord för en kamp mot "favoriseringen" av ett kön så har man tagit ett steg tillbaka. Att könsbestämma är ju precis det vi vill komma ifrån!

Jag säger att ALLA vare sig man är 13 eller 18 eller 65 eller 30 eller kvinna eller man så ska man ha lika lön för lika arbete. Det kallar jag inte feminism. För mig är feminism koncentrerat på kvinnorna i sammhället... och ok det är kanske bra men jag tycker att det är fel att begränsa sig till ett kön.

Och bara för att jag inte använt orden "patriarkat" behöver ju inte betyda att jag inte läst på. Jag vet vad jag tycker och jag står för det. Jag "hatar" inte feminister, jag bara avskyr dem... men jag är inte en person som undviker människor med annan åsikt än mig (då skulle jag knappt kunna gå ut) inte heller trakasserar jag dem. Istället diskuterar jag med dem och försöker få dem att se min sida av det hela...

Och om nu någon orkat läsa igenom allt så ville jag bara säga att ordet "feminism" idag har blivit rysligt populärt och som Tembuku sa att det är många som skriver om dess betydelse för att passa deras egna åsikter. Och då tycker jag verkligen att det är fel att kalla sig för "feminsist".

/Disa


Namn: Disa
E-post: Disa@Lejon.net / www.disa.lejon.net
Tid: 11:34
Datum: 2001/11/11