Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vad är Magi?

Hum... ett sista sista inlägg i denna debatt från min sida:

Jag såg en reklam en gång, med ett citat om att kvinnor var annorlunda än männen. Det skrevs ganska mycket om det, att det var sexistiskt och så vidare, men så såg jag ett inlägg på Metros (en tidning) diskussionssida där en man påpkeade att: om det hade varit ett citat där männen blev "förnedrade" där istället då hade ingen sagt något. Jag minns inte helt hur reklamen var, men det var just det där inlägget som fastnade: kvinnor låter mer än vad män gör när det kommer till reklam.

Kan någon förklara för mig varför? Varför kan män porträtteras som fåniga och dumma men inte kvinnor? Varför kan reklamer innehålla män nästan nakna men inte kvinnor?
Är inte det sexistiskt, egentligen?

/Minnan

ps. med individualist ville jag bara mena att jag totalt skiter i feminismdebatten, för jag anser redan att det inte spelar någon roll huruvida en person är kvinna eller man, och båda könen blir faktiskt nedtryckta. Man ska se till personens förmågor och kunskap, inte till det yttre. Och jag vill inte pressa på min åsikt på andra, bara få folk att förstå den. ds


Namn: Minora
E-post:
Tid: 20:29
Datum: 2001/11/11